Mikkolan tila

Kaikkihan alko siitä, ko Pikkaraiset löysit 1700 -luvulla Kiistalasta oikhenki sopevan paikan, johon pystyttää perintheisen lappalaisen koan ja asettua asumhan. Siitä se lähti muovostumhan pikku hiljaa Kiistalan kylä. Mikkolan tila se onki jakokunnan papereissa tila nro 1.

Tilaa asuttaa nyt seitsemättä sukupolvea suvun jatkajana isäntä Timo Helaniva sekä emäntä Noora Heikinheimo. He kutsuvat sinut kylään kuulemaan tarkemmin Mikkolan tilan ja Kiistalan syntyhistoriasta. 


Mikkolan kesäkahvila

Mikkolan kesäkahvila avasi ovensa ensimmäisen kerran kesällä 2023 testi- ja harrastusmielessä. Tästä lähti idea lähteä kehittämään kahvilaa ja sen toimintaa, jonka myötä Timo ja Noora päättivät avata kesäkahvilan myös vuodelle 2024. 

Kesäkahvilan on itse alusta asti suunnitellut ja rakentanut tilan isäntäväki punamultaiseen hirsiseen Puoji-rakennukseen, joka on säilynyt 1700 -luvulta asti Mikkolan pihassa lähes alkuperäisessä kunnossaan.

"Kahvilaidea oli ensin vain päähän pisto. Eräänä päivänä, kun kävimme läpi silloista varastona toiminutta puojia, näin kirkkaasti mielessäni kuinka tyhjennän puojin ja teen siihen kesäkahvilan. Hulluja me kait ollaan, kun toteutettiin se melkein siltä istumalta." - Noora Heikinheimo

Autenttinen elämys

Mikkolan tila ei ole pelkkä kaunis tapahtumapaikka – se on elämys. Aito maatilaympäristö ja tilan historia tekevät jokaisesta tilaisuudesta erityisen ja unohtumattoman.

Kaikki mitä näet, kuulet ja koet Mikkolan tilalla on täysin aitoa ja autenttista sekä paikallista kulttuuriperintöä kunnioittavaa. Paikallisuuden kunnioittaminen onkin isäntäväelle tärkeä arvo ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Luonnon kunnioittaminen sekä jo esi-isien ajalta tulevat opit seurata ikiaikaisia tapoja toimia ja olla. Yhteisönsä osana Mikkolan tilan väki edistää kestävää kehitystä ja on vastuullinen toimija. Tähän perustuen keksityt tarinat ja ympäristö ei kuulu Mikkolan tilan kuvaan ja valitsemalla Mikkolan tilan varmistatkin tukevasi paikallisyhteisöä ja paikallista kulttuuriperintöä.

Kukko kiekuuu!

Mikkolan tilan pihalla saatat törmätä aljuun jos toiseen. Mikkolan tilan navettarakennuksessa majailee mm. Kalle-kukko kanoineen. Jos hyvä tuuri käy, niin voit päästä syöttämään jyviä näille kilteille kot koteille!

Pääset myös tutustumaan perinteisiin, käsin hirsistä veistettyihin karjasuojiin. Näissä rakennuksissa on pidetty erilaisia tuotantoeläimiä, kuten lehmiä, lampaita, sikoja ja kanoja.


Kesäyrttien taikaa Mikkolan tilalla 2024

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä uppoutumaan villiyrttien maailmaan Mikkolan tilalla alan vankan ammattilaisen Tiia Muotkavaaran johdattelemana.

Mikkolan tilan emäntä Noora Heikinheimo on itse saanut omat oppinsa Tiian kurssilta ja tyytyväisenä asiakkaana pystyy allekirjoittamaan Tiian olevan yksi Suomen parhaista villiyrttien ja muun hyötytarvekeräilyn kentällä.

Tällaista ohjelmaa et löydä ihan heti muualta eikä kyseessä olekkaan vain villiyrttikurssi. Sillä ohjelmaan sisältyy myös:

- Tilakierros Mikkolan tilalla tilan isännän Timo Helanivan johdolla

- Villiyrttiretki - kuinka käyttää villiyrttejä arjessa

- Villiyrttiaarrejahti

- Kahvistelu luonnonantimista - pääset maistamaan paikallisista villiyrteistä ja marjoista valmistettuja herkkuja!

Tämä mahdollisuus ei ole hinnan kiroissa ja voimme taata, että Timo tarinankertojana, Tiia vankkana luonnonalan ammattilaisena ja Noora ravintola-alan ammattilaisena luovat sinulle Mikkolan tilalla unohtumattoman elämyksen ja opit paljon villiyrttien moninaisesta maailmasta.

Nähdään heinäkuussa 2024 Mikkolan tilalla!

Ilmoittautumiset linkin kautta.

Miksi valita Puoji?

1. Uniikki ja Tunnelmallinen Ympäristö

Puoji on kaunis Lapin historiaa huokuva käsin hirsistä veistetty tila, jossa menneen ajan charmikkuus kohtaa Tunturi-Lapin luonnon kanssa. Tila ja sen Puoji on entisöity kunnioittaen alkuperäistä rakennustapaa ja -materiaaleja, luoden ainutlaatuisen tunnelman. Tila sopii täydellisesti intiimeihin perhejuhliin ja yritystilaisuuksiin, joissa henkilömäärä on max. 30 hlö.

2. Monipuoliset Käyttömahdollisuudet

Olipa kyseessä häät, syntymäpäivät, kokoukset tai seminaarit, Puoji tarjoaa tilaratkaisut kaikenlaisiin tarpeisiin. Tilat voidaan myös muokata tapahtumaasi sopivaksi. Säävarauksella ulos on mahdollista myös järjestää lisää juhlatilaa/istumapaikkoja.

3. Varustelu

Vaikka Puoji henkii vanhan ajan tunnelmaa, se on mahdollista varustella teknologialla ja muilla mukavuuksilla. Käytettävissäsi on halutessasi mm.  fläppitaulu, äänentoisto ja HDMI liitännällä varusteltu televisio. 

4. Rauhallinen Sijainti

Mikkolan puoji sijaitsee idyllisessä ympäristössä Kiistalan kylässä, joka tarjoaa rauhallisen ja inspiroivan ilmapiirin kaukana kaupungin hälinästä. Tila on kuitenkin helposti saavutettavissa Kiistalantien varrelta.

5. Räätälöidyt Palvelut

Tarjoamme räätälöityjä palveluja, jotta tilaisuutesi sujuisi täydellisesti. Suoraan pihapiiristä löydät pitopalvelun ja paikallisena toimijana voit olla varma, että meiltä löytyy paikalliset tarvittavat verkostot mikäli tarvitset mitään lisäpalveluja tilaisuuteesi, joita ei tilalta jo löydy.

Mikkolan puoji - täydellinen paikka yksityistilaisuuksille

Etsitkö ainutlaatuista tilaa seuraavaan juhlaasi, kokoukseesi tai erityiseen tapahtumaasi? Mikkolan Puoji tarjoaa upean ympäristön Tunturi-lapin maalaiskylän rauhassa yksityistilaisuuksille, jotka haluat muistaa ikuisesti.

Pienimuotoiset Hää  ja Vihkitilaisuudet

Luonnonläheinen ympäristö ja kauniit sisätilat luovat täydelliset puitteet hääjuhlaasi. Meillä voit viettää sekä vihkitilaisuuden että vastaanoton samassa paikassa.

Syntymäpäivät ja Perhejuhlat

Tee syntymäpäivistäsi tai muista perhejuhlista ikimuistoisia. Puoji tarjoaa tilaa pienemmille intiimeille kokoontumisille juhlien merkeissä.

Yritystilaisuudet ja Seminaarit

Inspiroidu rauhallisessa ympäristössä luonnon rauhassa. Puoji tarjoaa kokoukselle kaiken mitä tarvitset. Välineet ja mukavat tilat, joissa yrityksesi tilaisuudet ja seminaarit sujuvat mutkattomasti.

Erityistilaisuudet

Olipa kyseessä melkein mikä tahansa tilaisuus, niin Mikkolan Puoji on täydellinen valinta. Anna meille ideasi, ja me autamme sen toteuttamisessa ja räätälöimään sinulle paras kokonaisuus.

Suoraan samasta pihapiiristä löytyy tarvittaessa pitopalvelu ja ohjelmapalveluja seurueellesi.

 

Kuvia Mikkolan tilalta